October 1, 2009

kursus nikah

salam people :)

time ramadhan hari tu muncul borang kursus kawen kat kelas saya. apalagi.segala malaun-malaun kelas saya pon dengan gelojoh tulis nama sendiri. ada gak yang gedik gedik nak tulis nama partner yang nun jauuuuuh kat sana. ape hal plak. tak payah la. time ni diorang cakap yuran cuma RM20. siap makan apa la semua. macam macam la pekataan manis. ada tu siap da pilih nak tema pelamin wana apa. hey hey. umur baru 19 pon dah gelojoh. bukan???

___________________________________________________

raya. kembali selepas raya. naik ke kelas. semangat tentula kobar-kobar. semua tertanya tanya mengenai kursus yang dijanjikan. semua nafsu dah gelojoh nak kumpul ilmu kat dada. bab bab macam ni WAJIB tahu! tiba tiba. tengah khusuk tengok mukabuku, muncul orang hantar kertas.

PERHATIAN!
KURSUS PERKAHWINAN ANJURAN xxxxx
MASA: pagi sampai matahari tebenam kot.
YURAN: HANYA RM80.

what???hari tu kata rm20. asal jadi rm80?? saya orang first angkat tangan cakap "aku cancel. nanti aku g sendiri ngan husband to be aku. time tu mukin rm80 takde masalah buat i"
saya toleh ke kanan dan kiri. semua turut angkat tangan sambil berkata "kalau g kursus sekarang mukin akan lupa apa yang dipelajari"

sengal kan???

7 comments:

apizz㋡ said...

hahah niza...
selamat bernikah:P
kelakar-kelakar *smile

niza dan niza. said...

weh.bkn esok la aku nikah.
blaja pon br tahun 1.sengaal :)
haha

Myraa Y. said...

sengal gilaa.sume nk pegi sbb murah je lah kan.hehhehe ;D

a r e s said...

eeeeeeeeeeeeeee niza dah mle mgatal~ pape pon kawen t jgn lpe jemput ak mkn nc mnyk ko

Rabiatul Adawiah Sulaiman said...

ala kalu da g kursus tu kejap lagi jela. hek3

niza dan niza. said...

myra: ya sbb mura.klau free lg la i join.ak suka benda free.haha
ares: hahaha.don worry
ruby: bukanlaa.nak tambah ilmu kat dada.wahahaha :)

MASya said...

kt u ak pn ade kursus ni.tp x amik th kot. y kecoh2 nk p y tdg labuh2.

slh 1 sbb depa nk p sbb ade sijil,murah.

x de lar.ade ag byk keje nk wat dri p kursus time skg.

kursus subjek2 y ak amik 2 x tmampu nk igt,ni kn plak kursus kawin. x de keje den. hahaha

baik g ngn husband to be. br romantik.wakaka