March 5, 2010

kau ingat kau hot ke?

kalau lah anda lelaki,
dengan selipar corak kotak-kotak tak pun paling cikai lelaki zaman sekarang ni saya tengok pakai crocs. rambut ala-ala kena tiup angin dah terbang terbang macam iklan syampoo, pakai jeans yang tak tahu lah jenama apa sebab saya tak nampak sangat, dan kalau anda berdiri sama tinggi dengan tiang bola keranjang. kat tangan ada warna warna hitam yang anda anggap corak. lepas tu siap ada benda-yang-boleh-bunuh-aku kat tangan yang tengah berkepul-kepul lalu menyapa, hai sombongnya!


kau agak aku yang tengah sebuk pegang hand luggage di tangan kiri dan tiket bus di tangan kanan nak layan kau? ish. kalau lah boleh tolak kau jatuh. kan best! hahaa


kalau lah anda lelaki,
dengan baju adidas dan logo nike terdampar kat dada. kemudian memakai sport shoes vincci, eh bukan puma. dan memakai short ke boxer atas lutut sambil mempamirkan beberapa rimbunan hutan simpan sebagai logo saya-lah-jejaka-sejati dan memegang botol mineral di tangan dan juga handkerchief pink di leher. lalu menoleh ke arah penonton yang tengah sorak-sorak.


kau ingat kau hebat sangat lah. konon kau lah lelaki paling handsome di dunia..err walaupun hakikat. haha. memang pada mulanya kau nampak hebat di mata para jelitawan. tapi kau silap bila kisah ke-playboy-an kau tersebar luas. ingat kami tak dengar gossip ke?xoxo


kalau lah anda lelaki,
mungkin anda bukan seperti di atas. mungkin anda adalah seorang adam yang memang aku-lah-tercipta-untuk-mu. malahan, seorang yang sentiasa bertolak ansur ketika anak meminta susu buat kali kedua. ataupun sedia pergi ke kelas mari belajar memasak bersama isteri takpun yang sama-sama menjadi mentor untuk mengajar anak lelaki add math chapter 4. 


kan BEST! mungkin saya akan masuk meminang anda.
(apa saya merepek ni) 

No comments: