April 20, 2010

stress? ohh katakan TIDAK!

salam people (: and have a nice day!


anda stress? tekanan dengan notes exam yang dah hilang? apa, awek lari??? kucing bunuh diri? roomates hilang? duit banyak sangat? pakwe korang mengurat perempuan ni tu? ....... dan banyak lagi stress yang korang konfem dapat. apa eh nak buat dengan stress?


'kalau i lah niza, i simpan dalam peti ice, sikit hari jd tempoyak'


hmm... jangan kak. nanti kang jadi meroyan plak. haha. entry ni, saya nak share some of management yang agak-agak nak tiru boleh, kalau tak nak boleh blah. err ?_? jalan pelan-pelan ya!


*layan lah lagu. tapi jangan kau dok layan lagu suci dalam debu-lah, pelamin angan ku musnah-lah. NO. boleh lah dengar lagu macam please please please kamu jangan nakal..takpun lagu band THE CHANGCUTERS (google lah). 


brothers THE CHANGCUTERS 

'niza, i tak layan lagu melayu and indon ok'.
hmm. kalau macam tu, kau boleh nyanyi lagu twinkle-twinkle little star.(student aku yang pra sekolah tu suka sgt sgt) :)


*elakkan daripada buat kerja yang buatkan anda stress tu. contohnya, kalau agak-agak baca notes tu yang bikin panas dan enggak masuk kepala otak, silalah lari dari meja study anda. jangan anda lari, lari terus terus sampai tak balik. memang sampai ke tulat pun kau takkan hilang stress malah stress akan sumpah kau jadi gila. amik kau.


* stress lagi? hmm...rajin sangat kan online. korang boleh klik SINI. ni boleh lah buat stress tu hilang dan korang akan boleh terus berguling-guling ketawa macam saya ketawa. wahahaha :D






tak cukup itu? anda boleh pergi SINI(credit for picture) lagi. explore lah sendiri. baru syok.




next please!


*main game. game. game. jangan berhabis 24/7 kau pergi layan games tu sampai tension. memang kau sedang menempah maut stress.macam saya, saya pergi main farmville. huyeah! syok oo. (jgn gedik gedik tanya aku level bape) tapi, game apa yang tak buat orang addict kan? P_0  hohoho


lelaki ke perempuan ke, semua layan benda ni. eh. ye ke?


ni my little bro yang main. umur 11 thn, tp mengaku 20 thn. layannn


korang masih stress? hmm...nampaknya memang dah takde cara lain. dan inilah paling mujarab buat korang.
-
-
-
-
-
-
-
-



tiada yang lebih baik, melainkan berdampingan dengan-Nya





pssst: ada gaya ustazah tak?  have fun!

2 comments:

syafiq roslan said...

tima kasehh atss tipss tersebut aku dh lew tgh stress nie....

niza dan niza. said...

ya. sama-sama syaros! caiyok2! :)