September 2, 2010

darjah LIMA

salam readers :)


alhamdulillah, saya selesai melaksanakan task yang diberikan selama seminggu di sekolah. tak banyak sangat aktiviti dibuat sebab they are preparing for UPSR and facing the fasting month. so agak berat jugak badan nak melangkah jauh-jauh. tp ada task kene masuk class PSK (pend. sivik & kewarganegaraan) tahun 5. 


cikgu 4 orang. murid almost 40. cikgu dah pening. tak tau nak handle. 


cikgu, okay semua kene perkenalkan nama, hobi dan cita-cita.


murid 1, bla bla bla
murid 2, bla bla bla
murid 3............10.


murid 11, nama saya Ha_ _ _ _ h.(F) Hobi saya menunggang motosikal. Cita-cita saya parajurit atau askar atau polis.


Kelas diam. O_O Cikgu senyap T_T


Teruskan dengan murid selanjutnya. pum pang pum pang. siap 38 orang. cikgu agak blur-blur. nak buat apa eh.


cikgu, nak nyanyi lagu tak? 
murid, NAAAAKKKKKK
cikgu, ok. cikgu ajar lagu perut. semua ikut cikgu.
         saya ada perut,
         perut saya besar
         bla bla bla


murid happy. cikgu senyum :D tapi tiba-tiba dengar suara sumbang dari tepi.
cikgu, tolonglah. kami ni darjah lima dah!


cikgu diam. senyum menyorok. glup :? suara siapa kah itu. agak sakit jiwa dengar. cikgu lihat-lihat.


rupa-rupanya, si parajurit. OOOOOOHHHH ^~^







1 comment:

she-G said...

mature tak kena tmpat..hahaha...
sekeh je niza..budak2 skrg len sket...hahaha