July 21, 2009

entry: tiada modal.

ehem ehem.salam and hai everyone.*-*

sihatkan anda dalam tempoh jam ini?harapnya sentiasa diredhai Allah. seriously, to tell u the truth, tiada modal sudah untuk menulis.(aiceh..)memang ada niat untuk update tapi tak taw nak cerita apa. so, setelah beberapa malam saya tengok bantal dan lantai sambil golek ke kiri dan kanan, saya pun terfikir nak cerita pasal misi dan visi.ok.yang ni take note eh.


misi dan visi: kumpul aset dunia dan not forget to grab the akhirat points.


ini, saya terfikir semenjak menjak semalam. macam power je ayat tu untuk dijadikan misi dan visi hidup kini. ok. kumpul aset dunia. mungkin saya patut membeli emas 24-carat ke?bukan bukan ok. mungkin juga mini cooper?oh.tentu bukan. apa barang.kecik sangat.haha.mestilah aset tu macam:
  1. pembaris panjang. (WAJIB):arahan mdm ann.tadi xda ruler utk lukis.
  2. cimb card.(XSURE)
  3. selendang polca dot.(SURE):dah lama idamkan.
  4. cadar baru.(SURE):beli kat carrefour nanti.
  5. selipar toilet.(PALING WAJIB):yg skrg ni amma punya.haha.
ok.ni aset aset yang saya rasa amat penting buat masa ni. saya turut bermisi untuk ambil peluang kumpul akhirat's point.alhamdullilah.awak bila lagi? yang ini, mungkin susah untuk dibuat, tapi lama kelamaan, saya akan biasa. takkan lah awak nak tanya saya kot "camne u kumpul point tu? perlu ke isi minyak kat petronas atau guna real rewards ke time pegi carrefour?" amboi. itu tentulah awak buat sendiri.eh eh.jemaah pun boleh juga. up to you la. so,
first of all : buat baik dengan semua orang tanpa mencederakan hati dan perasaan.
kemudian, teruskan usaha usaha anda dengan fikir "patut ke buat ini", "betul ke tindakan ni", atau "ok.ini betul". jangan lupa disertakan niat kerana ALLAH TAALA. semoga hidup ini sentiasa diberkati :D

5 comments:

aireeNaneza said...

owh...selipar toilet itu telah dihalalakan....mu amik je...hehehe...nak kumpul point sonang je...stp bln masuk elaun bg kat org2 yang patut dinafkahkan :
1)ibu dan ayah di kampung
2)ama dan apa...wakakaka
3)kucing kesayangan lo~alala wart2 tak knal plak...yg tak pandai type sms n pandai cari pasangan tu...hehehe

adorable.niza. said...

hahaha.
ama ni.
taw tak,gedombol asek gduh je mlm2.mcm bunyi baby nges.takot.

afiq ohh afiq said...

aku pown xde modal, tapi xde la sampai nak tulis visi dan misi.. agaga..

Rabiatul Adawiah Sulaiman said...

ko asek guleng2 tido je. nanti gemok la niza. aset jugak tu. lalaa

adorable.niza. said...

wah wah.
afiq: eh.ok kan misi visi ni.penting ah.drpd cte kisah malang.mndi bunga la woi..
ruby:gemok?wah.mmg aku suda gemok.mmg aset tu.:D