August 20, 2009

entry esok ramadhan

salam semua.
dah niat ke nak puasa?hah. jangan lupa niat. dulu kecik kecik saya selalu lupa pasang niat.err sah tak puasa tu sebab TAK SENGAJA ustaz??:)
seperti bakal bakal ahli syurga lain, hmm.. mcm tm yg dah pasang niat puasa(sini) dan afiq yg dah jadi ustaz (sini) saya turun nak pasang niat untuk puasa ini. semoga saya jadi seperti niat saya (eh ayat cm kel..)haha.

niat:
  1. nak ajak ibu buat solat terawih sampai habis. tak nak buat 8 rakaat dah. tak nak join dia balik awal dan ajak dia stay sampai 21 rakaat.hahaha.(ibu dengar ni eh.ank dara u dah jd ustazah)
  2. tak nak ikut nafsu serakah yang nak makan itu ini itu ini itu ini. nak makan kurma je.
  3. nak tolong ma masak. tak nak order order dah. nak tolong even tolong tengok.
  4. tak nak buat hal cam TERbuka awal.hahaha.ingat. anda berada di JOHOR indera kayangan.bukan nya SABAH tanah airmu.ok.
  5. dan paling penting, banyak kan perkara sunat yang dapat tambah pahala. kan saya nak jadi pemungut pahala yang tinggi di bumi ALLAH ini.aminn
so people. are you ready for RAMADHAN? semoga ramadhan ini menjanjikan banyak
perkara yang tidak membatalkan puasa malahan menambahkan pahala.
may ALLAH bless you :)

salam ramadhan dr,

4 comments:

TerubukMasin said...

gua hrp niat lu tercapai..
gua tk sbr2 nk mula pose ni..
gua hrp lu pn cm tu..

**gua cbr lu pose sebulan penuh...kihkih..

Myraa Y. said...

Happy fasting nizaa ;D

Rabiatul Adawiah Sulaiman said...

selamat menyambut bulan ramadhan niza :)

niza dan niza. said...

tm: sengal.hahaha
myra and ruby: selamat hari puasa gak!:)