August 20, 2009

senang ke jd 'touch the future'??

salam and hi people :)

selamat sore. saya sekarang sedang berkemas-kemas untuk kembali ke pangkuan ibu bapa tercinta.haha. home home. excited sangat dapat puasa 1st day with my family. last time sambut awal ramadhan waktu dajah 6. sekarang masih dajah 6.(haha?perasan!) ok. yg penting dah lama la. ini nak cite tentang perkara malam semalam.

aktiviti: mark kertas ujian standard 5
kertas apa: SCIENCE
target: students 5 BIJAK. ok B I J A K!

saya tolong jiran tanda kertas ujian yg diberikan kpd anak muridnya. konon nak uji la tahap ke BIJAK kan bebudak ni setelah 2 bulan penat lelah membanting tulang bukan tanam jagung tp nak kasi bentuk "future". test tu masuk bab RUSTING (anyone tak penah blaja?meh saya ajar "__''). ya allah. budak budak ni xdapat jawab. soalan susah kot. mula-mula mark tu, 1 page semua salah. xde yg betul. ok. habis sorang budak. amik ketas lain, ok betol, betol, betol dan terus puji puji budak ni ckp ank sapa laa, umah kat mana laa, makan apa laa bla bla bla tiba tiba abes puji terus salah salah salah salah. sampai belakang salah.(terus kaku dan xpuji2 dah). pergi soalan subjektif plak dengan harapan cerah. tiba tiba:

soalan : What is the aim of the experiment?
jawapan budak 5 BIJAK: untuk mengkaji tujuan experimen.

hah??apa ni. terus urut urut dada. tengok paper lain pulak.

soalan: What is the hypothesis of the experiment?
jawapan budak 5 BIJAK: to know the relationship between the masa dan container.

+____+ terus sedeh. apa ini. mungkin soalan agak susah kot. tp dulu sy ada blaja gak, tp tidak menjawap pelik pelik begini. so, in conclusion, don't judge a book by its cover. nama memang BIJAK tp tak sebijak yg disangkaa. akhirnya hanya 2 orang sahaja yg lulus. dan show untuk cerita bleech yg diminta terus bibatalkan dengan pencapaian yg agak agak suam suam kuku dan digantikan dengan denda yg hebat hebat!hahaha

pesanan:
perhatian kepada murid 5 BIJAK.baca buku dulu baru mintak nak tengok bleech!

3 comments:

a r e s said...

tah pape jewk ar ko merapu nih.. ahaha

TerubukMasin said...

hahaha..
sbr..jgn pening..

*teringt gua masa stdy sc dulu..kahkah..pembolehubah dimalarkn..bertindakbls..bla..bla..bmsenang la..

slmt berpuasa...

niza dan niza. said...

hahaaa.
ares: pening doh.ni smua psl mark ketas.tu yg merapu lbh2 tu.
tm: hahaa.slmt puasa gak :)