August 12, 2009

jaga kau semut!

entry ni dihasilkan waktu saya tengah marah.
malam tadi before tido i tak minum pun susu. ya. saya ada masalah back bone dan dinasihati oleh doctor gigi untuk minum susu. mula mula saya bangkang gila sebab saya tak suka susu sebab bau lembu. and soo, i bought susu choc. baru sedap. ok stop. malam tadi sangat malas utk buat susu. toleh kanan dan tengok sekeliling saya jumpa yaaa itu RIBENA. terlintas kat fikiran yang ribena pun ada khasiat untuk bone. ok. terus bancuh.senang je bebanding buat milk yg kene masak air panas bla bla bla tapi klau ribena just added with water. haha. kan senang. senang as abc :) after minum rasa ngantuk. pastu letak mug kat meja. ok tido.
bangun tido. asal mata aku bengkak ni. asal?? rasa ngantuk yang menguasai otak hilang macam kau kene jirus air panas waktu cecah biskut dalam milo. mata saya bengkak. ish. kenapa ni. terus menuju ke kawan kawan dan jiran tangga tagga dan mensoal. mereka cakap "ko intai sapa ni?weh ko buang kat mne ni? eh kau bla bla pot pet pot pet" takde satu pon alasan kena dengan mata. akhirnya jumpa jawapan "ntah ntah kene gigit semut!". i was like eh eh. semut. semut. hah. my ribena. terus lari laju kat meja dan nampak banyak semut terdampar kat dalam mug kosong. kosong. habis tersejat semua ribena dlm mug tu. wthuggg punya semut. kan i letak mug susu selama ni kau tak minum pun ni tiba tiba ribena aku kau sedut. sungguh kurang sopan!

hasil kajian:
i pergi kelas bawak handkechief dan tunduk bawah bila jalan. jaga kau semut!

8 comments:

Rabiatul Adawiah Sulaiman said...

uit.. comel2 mcm ko pon ade prob tulang ka. ingat kan org kurus je =p

niza dan niza. said...

hahaha.mmg da lama ada.tp kdg2 je sakit

TerubukMasin said...

lu cuba pki kca mta htm g clss..
confirm ilang mslh..hehe..

niza dan niza. said...

haha.glamer i pkai spek nti.smua ingt artis kang.hahaha

Lionel Azry said...

pakai celak suda!

Lionel Azry said...

pakai celak sudah! :P

HaZyQ said...

kesian semut... weh...
aku punya blog
da tuka kepada
hazyqfoto.blogspot.com
tuka kat link tepi ko tu ea.. heee

niza dan niza. said...

haha.pakai celak??muukin boleh.drpd pkai spek.hehe