August 7, 2009

kejadian malam ini.

salam and selamat malam.
ribuan terima kasih kerana telah mendoakan saya sehat.memang ada rasa risau siket sebab majoriti tanda tanda h1n1 didakwa ada pada saya.batuk,sakit tekak,demam,nak muntah.orang lain semuanya just ada 2 sintom cam demam ngan batuk batuk saja.tapi saya ada 4.tidak kah perasaan takut, curiga dan sesak pemikiran melanda saya?semua fans eh eh,bukan people around me heard that i'm demam terus lari lintang pukang..tapi saya pon positifkan diri dan berkata "kalau aku pun lari, maybe suspected.kan bahaya". of course la u will run baby run takkan lah nak datang ajak borak borak ngan minum air kat medan kan?alhamdullilah, saya didapati hanya demam biasa.terus cergas.berjalan ke hulu di hospital untuk mengurat doktor doktor tapi di tawau ini banyak indian's doctor plak.hehe.terus hampa dan berehat rehat bersama penjaga pesakit di taman buatan manusia.
________________________________________
sebenarnya saya nak bukak kes pasal bedak sejuk.oh people. i am addicted with that u know.once u have try it, hahaha dan kemudian kamu addict laa ngan mende tu.serius beb.i tak tipu u kali ni.saya selalu paw kak suhaili punya 'bedak penawar aka si bedak sejuk'.take note eh, bedak sejuk bukan badak sejuk! looks like macik macik kampung kan guna benda benda ni?mukin tergambar di ruang udara anda tentang nenek yang tengah bubuh bedak sejuk kat muka sambil kacau dodol kan?pastu mengarut pulak gambaran i pakai bedak sejuk?haha.like i careee pulak :)

siap ada harga lagi botol ni :)
abadikan diri bersama 'si bedak sejuk'

ok.jom jengah apa functions
si bedak sejuk ni:

menurut belakang botol ini mendakwa semua penyakit kulit seerti gatal gatal,jerawat,kudis,barah,digigit nyamok dan penyengat berbisa dan sebagai PENYERI MUKA.ok people saya nak bagitau yang dia yang highlight sendiri kenyataan 'penyeri muka'.kalau tak caya boleh dapatkan si bedak sejuk ini di pasaran dan tengok di belakangnya.
now,apakah campuran si bedak sejuk ini:
bedak sejuk berubat 35%,air ubat berjampi 64%, pewangi nipis 1%.err, i sendiri pun kurang pasti mengapa isi kandungan ialah air ubat jampi dan anyone can answer this?patut la tak wangi sangat bila pakai dan tak busuk pon.
tapi kenapa pulak saya tetap memakainya? bukan kah telah wujudnya spa spa dan bermacam macam lagi jenama untuk cantikkan kulit?pastu macam tak up-to-date plak.argh.saya tak kisah.yang penting nyaman.memang serius sejuk.pastu korang akan perasan jiran tetangga tengok tengok semacam sebab ingat ibu baru lepas beranak mana plak yang muncul.i used this because kan rasa demam tu cam tak surut surut sangat, so pakai la si bedak sejuk untuk kasi temperature badan turun.eh doctor, bleh guna pakai ke strategi den ni?besides,boleh dipromosikan kepada saudara taulan yang baca ni. baik untuk kesihatan seh :)

sekian terima kasih :)



5 comments:

Rabiatul Adawiah Sulaiman said...

er kalau pakai sejuk tol ke?

MAYisabeau said...

sme ubat kalau tulis function dy memang nak gempak.
orang nak mati dah ngucap pon kalau sapu ubat tu boleh hidop balekk.
bukannyer leh caye. huhu

niza dan niza. said...

hahaha.
ruby: btol.sejuk...:)
may: yay.kau nk ckp ak tetipu la ni??

messo said...

aka,nk order sebotol...hehehe

niza dan niza. said...

haha.
meh duit!