August 11, 2009

the next malay cronicle

salam and hi people :)
saya telah bertukar wajah baru.haha.inilah penangan si bedak sejuk.kan i told you already yg si bedak sejuk ni untuk penyeri muka.haha.ok ok.stop nonsense. tadi i baca newspaper.tak tahu la hari apa punya. mukin last last day.saya telah membaca tentang kru studios yang on the way making his new movie. the title was "Hikayat Merong Mahawangsa". Have you heard this before? OK ok.last sem i was taken the kesusasteraan Melayu. Lecture saya ada menceritakan tentang hikayat ini yang masyhur.tapi macam biasalah..as a pom pam bam bing booom. i didn't remember anything about the story unless u cerita kat i sikit sikit pasal itu hikayat and than i boleh continue. di article bekenaan (sila rujuk article,cari kat paper :)), it was mentioned sape dia punya pelakon. menurut sumber, ini ialah gabungan beberapa buah negara. dan filem ini akan di angkat ke international.insyaallah. in fact, the tittle is : the Malay cronicle-Hikayat Merong Mahawangsa.

sebenarnya, saya nak cakap pasal next malaysia man. sebab my friend tulis di blognya (sini) yang dia nak makan katak. mesilah jadi FROGMAN.haha. pastu boleh buat cronicle gak.serius best!haha.dengan aksi yang banyak lompat lompat, mungkin penjahatnya pula ialah FISHMAN sebab i tengok kadang kadang ada ikan dekat rumah i makan katak. pastu, boleh jugak tambah yang heroin dia mungkin watak ribena yang menari nari atas air tu. kan katak warna hijau, yang ribena warna purple..macam chantik!

nota kakitangan:
mungkin saya patut duduk berbincang dengan kru :) anyone nak join??haha

7 comments:

a r e s said...

froggy?? a.k.a afiq? ahahahahaha

afiq ohh afiq said...

haha.. aku nak buat skrip, aku nak jadi pengarah, aku jugak jadi hero.. boleh?

niza dan niza. said...

ares: yelah froggy!dia kan hebat dlm dunia2 layar nih.cuma selama ni bakatnya tependam!
afiq: habes aku nak jadi apa?????

SHAMSUL said...

nk jd si katak jgk...

niza dan niza. said...

owh.mam kene buat ujibakat laa.npe kami panggil klau anda tepilih :)

SHAMSUL said...

ala,ade uji bakat jgk ke...
mcm AF je..huhu..

niza dan niza. said...

haha.
nti i tnya director.tgk..dia yg nak bwt skrip,nk jd pngarah, nk jd heroo..gile g-pang.haha