September 9, 2009

ramadhan 18-19

kali ni saya nak buat satu statement:

saya takut kucing! so what???

situasi 1:
mrsm pasir salak. waktu ni form 1 ke 2..tah. tak ingat. tengah duduk kat kelas time prep. bajet bajet telaah buku science la konon. nk join g angkasa time tu. baca baca baca. tiba tiba dengar bunyi miow miow miow yang lembut. ala bunyi cam kucing nak manja manja. apa lagi, terus angkat kaki pegang buku naik atas kerusi. jerit? tak sangat. semua agak tekejut. tiba tiba kantoi pulak takut kucing. ada sorang mamat ni amik kucing tu terus campak kat atas meja saya. wtfuuunnn kan! memang sungguh kurang sopan. terus nanges :(

situasi 2:
mrsm muar. time ni nak buka puasa. serius penat. tak bemaya. terus siap siap duduk kat meja. time tu semua budak dah tadah tangan nak buka. ok. mesti la senyap kan? nak denga suara azan dari bilal yang merdu...tapi bukan suara bilal yang kuar, suara saya yang jerit lompat atas kerusi dan menggigil gigil. semua pandang. malu. buat tak tau. control cun. tapi kurang ajar punya kucing, dah tau saya takut ngan dia..lagi dia panjat kat kaki aku! cam sengal! lagi sekali saya nanges :(

situasi 3:
semalam pagi. lepas sahur. jam 4 pagi. tengah jalan tiba tiba 2 ekor kucing ikut saya. ok. saya jalan laju. tapi nampak kucing tu cam nak terkam saya. ape kejadah! wak lu! sangat marah ni!

8 comments:

Myraa Y. said...

mai ingat lg,tajuk tesis mai : 'mengawal komuniti kucing di mrsm muar'.
hhehehheheheheh ;D

Lionel Azry said...

takut kucing?
ish tak rock langsung!

hUr said...

kucing tak brsalah. mereka sgt cumelll. huhu

TerubukMasin said...

lu takut kucing??
tk heran..
keluarga rimau gk kn..kihkih..

athirah awesome said...

oh dulu kau la jerit eh kat ds tu. aku ingat pompuan gedik mane ah. bahaha.

niza dan niza. said...

mai: ow eh?kau buat tesis tajuk tu?hebat dow!
azry: ceh.kucing buas ok!
hur: mmg comel, tp ish susa nk ckp..mmg ak takut kucing.
tm: yaa. i agree!kahkahkah
teyra: cam gedik ke?wahahaha.salah denga tu..tu mai.hahahhahaha.

she-G said...

kucing ni ade sense...sense org penyayang..kucing cuma akan suka org y punya hati lembut dah penyayang...betoi ka tu?

niza dan niza. said...

she-g: err,tp kucing tu slalu g kat sy.so sy pnyayang kan???hehe