November 14, 2009

terharu.

salam people ;)

setelah lama tak buat entry,exam habis. last paper terus pergi meronggeng dan makan ber-kilo kilo rambutan. ya. saya sangat menggemari rambutan. alangkah ruginya kalau saya jadi warga Zimbabwe dan kenapa saya tak dipilih untuk ke luar negara.hehe. MALAYSIA IS THE BEST!<-ada macam 1 Malaysia tak?heh

sibuk dengan aktiviti mengupas rambutan.tapi before that i have to clean and pack all my belongings. aduai. ni yang malas. benda paling malas ialah untuk kemas baju kuliah. i have more than 30 pasang baju kurung. untuk menjimatkan kerja, saya telah mensedekahkan 4 pasang baju pada kawan lain. beres. ok. sedang saya mengkemas suddenly, i found something that i already forget about it.

last time, we had to handle satu program ni. KIA 2M which is for students yang mempunyai problem dalam membaca dan mengeja. waktu tu memang sangat tekanan sebab satu kelab tak tahu apa-apa and how to handle the program. budak 1st sem memang la. but the end, it was FUN. last day, all the teachers can send them back to their kampung. students ni over night for one night je. before balik tu, i give my students manila kad and marker. dan mereka telah sadaya upaya untuk wrote their own name because some of them are having problem how to write their own name. masa tu saya memang sangat touching giler. nanges nanges sebab teharu. ada yang tak nak turun bus sebab nak cikgu dia yang best nih ^--^ and some also ajak cikgu dia pegi rumah dia. oh no. time u, jangan kata malu, melalak lalak semua AJK and teachers sebab nak bepisah. but, setiap pertemuan pasti ada perpisahan kan? well


cikgu niza ;))

p/s: tiba tiba i rasa proud to be 'teacher touch the world' cun kan??hehe.

3 comments:

Rabiatul Adawiah Sulaiman said...

gile lah.. cikgu niza =D

niza dan niza. said...

heh ;8

MAYisabeau said...

trase gile kau jadi cikgu..
aku tak rase pon. bravo!