December 5, 2009

saya kan kakak

salam lagi people ;)

saya masih lagi dalam mood 'rumah orang kahwin' dan bukan saya yang kahwin. dah jangan tanya aku lagi soalan yang hot hot macam 'err,u kawin ke' dan 'eh,kenapa kawin tak ajak'. diam awak awak semua. alahai, takkan lah i yang umur err belas belasan tahun ni nak kahwin dah kot.cet! jantung i tak balik tanah tumpah negara ku lagi kot!haha. ok next.

sejak kat rumah ni, selalu lah saya dan brothers saya bergaduh. memang lah air dicincang tak kan putus tapi saya cincang adik saya boleh putus tau!hahaha. biasanya kami gaduh sebab:
  1. REMOTE ASTRO! mana tahan balik balik dia saja yang duduk depan tv dan tengok chanel fevret dia je. memang lah saya layan gak cartoon cartoon ni, tapi kalau dah dua puluh empat jam setengah tengok cartoon je, aku tengok mak aku pon nampak macam mak hagemaru!mana tahan!
  2. LAPTOP. ni satu hal. time saya nak guna laptop saya, dia nak guna jugak, dah tu, bila guna taknak kemas. berangin lah saya satu badan.
  3. REMOTE GAME. err, memang lah kalau lawan game car race saya yang kalah, tapi tak bagi can langsung saya as their sister untuk bermain. dia orang kata membazir masa sebab i takde skill!huh
  4. CAWAN. dah minum taknak letak dapur. memang lah i ganti mak i terus membebel tak tentu hala sampai cawan tu hilang dari bawah kerusi.kahkahkah.
anyway,
ingat perempuan takleh menang ke kalau gaduh. TIDAK LAGI! saya mesti menang sebab saya kan kakak. hehe. hebat tu tittle dia. setuju tak? :)

4 comments:

cikmemy said...

kuasa veto seorang kakak..hehehhee

cikmemy said...

kuasa veto seorang kakak..hehehhee

she-G said...

owh...salu gaduh bersepak trajang bagai dgn adik laki(mase muda2 la) lepas tu pakat2 tak nak jatuh air mate dulu...sape nangis die kalah..cam klaka jer..dah keje2 nih..paling rapat dgn adik tu..siap org kata kapel g..ahaks..gaduh2 mbawa bahgia

niza dan niza. said...

cikmemy:yes.u right la!hebatkan.hehe
she-G:i lagi teruk.3 org adik lelaki and i only one perempuan.g wayang ngn adik2 yg dah tinggi pon org igt bf.haha.tp nice kan gaduh2.haha