March 1, 2010

orang sebelah seat

salam people,

long time tak publish entry. haha. busy sangat sebab macam-macam yang melanda lately. saya pun baru sahaja balik from kl to tawau. just for 3days holiday. this was the cheapest ticket i got from air asia. memang berbaloi-baloi bila everyone can fly. sepanjang beberapa kali menduduki seat-seat air asia dan juga mas, pelbagai ragam yang telah saya temui. memang macam-macam.

1. dapat seat belakang sekali. mula-mula teruja sebab dekat dengan cabin crew. kitchen. perut pun asik berkelocak sahaja. mata tak lagi membayangkan nasi lemak ibu atau pun cheese tart ibu yang lazat. hanya mampu mengharapkan nasi apa tah yang lauk kari dan saya sangat tak suka. tapi sebab Allah dah bagi rezeki, makan je lah. duduk pulak sebelah seorang guru. kelantanese. baru di posting di lahad datu. mula-mula, macam exited lah nak borak, sekali dia pulak terlebih ramah. agak-agak lah kalau orang dah sarung earphone kat telinga, mestilah tak dengar. ni tak, macam-macam dia ajak berbual. last last, saya tak layan lalu dia mengcapture picture menggunakan webcam. ahaaa

2. business-man. haha. maaf ya. bukan seperti dalam gambaran korang yang dia handsome or what so ever. lelaki dewasa, err or what we should call dad. sangat best. he shared with me some of his trip. seronok jugak dengar dan terpaksa menebal muka membelasah english yang lintang pukang. haha. apa punya teacher-to-be lah.

3. dan paling selalu, rakan-rakan seperjuangan ku yang seronok. actually, selalu kami akan booking seat sama-sama. konon lah takut dengan dunia asing. padahal, kalau tengah dekat departure hall selalu lah mendoakan jejeka macho duduk disebelah. padahal dah tau, kompem2 sebelah tu kawan. hahaha. annoying kan?

so, lagi dua minggu cuti akan datang. wait for me eh boeing 737-400 :)

6 comments:

apizz㋡ said...

yeah niezaa patut lah dahlama x menghabiskan masa lapang di lapangan buku muka :D

apizz㋡ said...

yeah niezaa patut lah dahlama x menghabiskan masa lapang di lapangan buku muka :D

niza dan niza. said...

ok.kantoi.haha.err fb?i balik rumah lah. xd masa nak online.sory

apizz㋡ said...

hahahahahahahahahahahah! ces balik 3hari tuh eh>? bapak xbest kejap sangat! hahaha

Shahrul Tanaka Safeai said...

pramugari cun tak

niza dan niza. said...

shahrul, memang lah cun. lagi cun yg abang abang.hahaha