January 23, 2010

prinsip berkawan

hai people,

tadi sedang saya surf internet, tiba-tiba lagu stand by me<----lagu dalam boys over flower yang best gila berbaloi-baloi untuk dihafal kedengaran. not even a minute, saya dah grab handphone dan berkata, yes friend! my very very bestfriend telefon saya dan menghentam marah marah lantas melepaskan geram pada cuping telinga saya.....

marahkan anda kalau tiba-tiba anda jawab panggilan dan kedengaran suara ribut petir dihujung talian?

for me, i ready for it dan proud to hear any single thing from her mouth since she is my best friend. my very best friend.kalau pada saya, dia boleh legakan masalah dia,i'm surely don't mind! sekarang ni pada dialah saya close sangat. since saya tiada sister, memang kami rapat. kalau bergayut kat telefon guna telefon ibu pun, ibu dah tak kisah. oh, my mum also carikan dia future-husband<---ok,ini part time mak saya. haha. kalau bosan time kuliah pun saya akan text dia 'serius bosan, mengantok' tak pun 'bwtpe, nak buat amal tak'

kalau berkawan, saya memang sangat sangat appreciate relationship tu. saya hidup di boarding school yang telah mengajar saya apa itu FRIENDSHIP. perjalanan yang liku liku memang mengajar saya yang kawan tu bukan sembarangan. mereka adalah golongan terbaik dalam kehidupan saya. kawan bukan golongan yang awak boleh cerita pasal mereka seperti fairy tales or story telling competition. mereka sebuah golongan yang harus dijaga dengan rapi as they bring a lot of happiness with you.

but, saya juga mengharapkan balasan yang sama daripada mereka. tak perlulah penghantaran sebiji ferrero rocher atau sekuntum bunga matahari, tetapi cukuplah menjadi seseorang yang boleh menghulurkan sekeping hati untuk sebuah persahabatan. saya memang tak suka backstabber kawan saya. kalau boleh sekali kita dah berkawan, selama-lamanya kita berkawan. dunia dan akhirat. amin...



kawan masa senang memang senang nak cari, tapi kawan masa susah, memang susah nak cari-semoga bahagia kawan-kawan ;)

2 comments:

ir MASh said...

friendship just like a rivers,it's never ends..

Shahrul Azry said...

la baru ada lagu BOF?tak true fan langsung!