May 31, 2010

pulangkan duit sunat aku!

salam people :)


i'm home. hihi. mungkin kedengaran akan bosan bila post-post entry cakap macam tu. hmm. kalau anda jadi anak perantau, ang tau lah ginilah perasaan saya yang dok bising-bising bila lah cuti. well, my home is heaven! macam biasalah, next week school hols, and plus last weekend was off day because of wesak day. and also full with the invited to attend kenduri kahwin. i LIKE! hari sabtu attend for 3 majlis. ambik kau. jadi anak tunggal yang dok diusung ke hulu hilir oleh ibu bapa. ohh. tak lupa nak share hari jumaat tu saya pergi teman my cousin cari barang kahwin. macam wedding planner weh. seronok tengok gaya pusat andaman dok promote diaorang punya baju kahwin. nanti next entry saya cerita pasal wedding planner ni.


ok. berbalik pada becoming school holiday, konfem busy kan. time ni lah budak-budak sunat. i know well sebab bawah saya ada 3 orang little brothers. tiba-tiba teringat first time diorang sunat iaitu adik bawah saya.


***************************************************
2000 rasanya. sunat kat mane tah saya tak tau. tau tau dah balik dengan berkain. time tu dalam hati memang dah takde niat nak buli. semua bekecai sebab tengok dia yg dah tak boleh ajak wrestling. pastu asyik baring je. makan pun ibu yang bawak. memang macam raja lah time tu. saya pun duduk lah tepi dia nak jaga lah konon. pastu kan datang lah orang melawat. rupa-rupanya, time salam dengan orang tu, diorang kasi duit. ciss. tak adil betul.sunat je pun, bukan hari raya. tapi saya diam je lah. buat-buat tak nampak. pastu sampai lah satu time tu.


'kak, kau tolong jagakan duit sunat aku boleh tak?'
'asal pulak. bagilah ayah. kang aku guna baru tau!'
'alah, kau jagalah'
'taknak. aku takleh pegang duit, kang aku g guna'
'aku tak kisah, kau pegang jelah, nak guna pun xpe'
'eh, betul ke ni?'
'betul. guna ar.'


maka duit tu pun saya pegang pegang pegang dan pegang. oh ye, sempat juga digunakan. sampailah....


****************************************************
2009.time hari raya.


'kak, aku rasa kau macam ada hutang lah dengan aku'
'eh, apehal pulak. aku dah belanje kau macam-macam. tu jeans dengan baju ketat topman tu duit aku tu'
'tapi aku rasa macam ada something'
'dahlah. aku tau kau jeles atuk tu kasi duit lebih kalau budak dah spm, jangan risau, tahun depan kau pun dapat'


pompangpompang. raya raya raya. masuk kereta.


'kak, aku dah ingat hutang tu'
'ape dia. ish sibuklah'
'kau hutang DUIT SUNAT aku wehh. banyak tu. kalau tak silap aku rm40++'
'ehhh errr. ada ke?'
'amboi kau ni kak. aku yang sakit, kau yang songlap duit aku eh'
'er, bukan kau kasi ke?'
'aku cakap pegangkan. dah guna ganti ah'
'bukan halal ke?'
'aku dah cakap guna boleh, tp ganti balik. kak, duit sunat tu. valueable beb'
'takde duit ah'
'arghh. tu kasi duit raya tu. aku dengar  dah beratus, mai lah'




tak pasal-pasal terbang duit aku. ciss. saya ingat dia kasi free. sengal betul. 
sebenarnya tulis entry ni sebab saya pakai tshirt lee dia warna putih masuk machine jadi pink. WAHAHAHA. ampunkan daku!




dah dapat duit, peace2 eh kau! grr



4 comments:

she-G said...

sunat dapat duit eh???hahaha...tak tau lak...sure adik tak ckp kos tak nak kongsi...

she-G said...

sunat dapat duit eh???hahaha...tak tau lak...sure adik tak ckp kos tak nak kongsi...

niza dan niza. said...

pasal duit, kompem lah saya nampak. hihi. nti anak akak, akak lah kaut duit dia. :)

she-G said...

wow...mak kaut duit anak???ai laikkkkk..hehhee