November 25, 2010

kahwin jom jom jomm!

salam :)

last week on 21st nov, cousin yang paling rapat telah selamat jadi wife orang. memang penat gak lah buat majlis kahwin ni, puihhh. even saya just tolong-tolong buat ala kadar, but fun gak lah join the preparation. banyak gak tips yang beguna yang saya nak share dgn uolss. hehe. tips ni i agak boleh lah jadikan pedoman. 


the pengantin

# waktu cari pelamin kejadah semua tu, yang make up lah baju lah. at first kami kene tipu. derrr. sungguh siot gak lah makcik promoter tersebut. dengan fresh flowers, first wear baju pengantin ikut cutting u, baju nikah and set makan beradap with fresh fresh flowers dalam 3 hibu hinggitt! mula-mula, WOW! sungguh murah. akak tu pon dlm hati dah senyum bagai nak rak. yes yes. kene tipu. at the end, kami tak cakap lah sure but akan datang pada esok harinya with orang tua. otw balik, kami discuss2 dan keluarkan fakta-fakta curiga. salah satunya, boutique tu sikit sangat barang. bila tanya, akak tu kata baru pindah. ciss. the next day, kami tanya boutique lain pasal akak murah tu dan jawapannya DIORANG TU DAH NAK BANKRUP! zasssss!

# nak cari goodies bag, bunga telor, hiasan, bunga bunga, daun daun, set itu, set ini dan jawapannya ialah WELCOME TO AYER HITAM, JOHOR! phewitttt, best gila. kalau korang memang nak save bajet, pergi lah sana. kalau selama ni mata korang kelabu, tapi kali ni mata korang akan hitam terus. tak menang nak pilih. semua cool. cantik. vogue. menarik. tertawan. semua pakej lah ada. yang penting DUUUUUIIITTTT! $$$$

gambar tak cun, sila google sendiri lah. hehe

# and jangan lupa buat list barang or things to do. memang penting lah thing to do ni. korang kene ada contact2 sewa khemah, catering ke, orang cuci pinggan, orang angkat sampah and macam-macam lah. and not forget dah siap dah thing to do one day before majlis. kranya tinggal tunggu tetamu je lah datang.

# lastly, malam after majlis, nak lagi meriah kami buat lucky draw. sangat sangat seronok wehh. semua dah penat kemas dapat hadiah lagi. sangat berbaloi lah kan. sambil tu buat upacara potong cake and buka hadiah. best best best!


rasanya tu sahajalah benda yang terjadi sepanjang olok-olok jadi wedding planner ni. kihkihkih. 



peacee^-^


10 comments:

Humaira Yahya said...

Tak sabar nak kahwin heheheheheh

she-G said...

kalo org dekat gn air hitam ok la nak pergi sane kira save...ni org kat sini bukan kate ayer keroh..ayer putih pun jauh g nak pergi...hahaha

yang ade air pili jelaaaa...

the niza said...

mamai: ohh. xsabanya nak kad kawen mai. bagitauuu! hehe

kak g: alamak. err, kumpul duit, jalan2 time cuti ni. hehe. sekali sekala xpe, klau ada duit extra g indon. hehe

::NelyLeyana:: said...

siot je makcik tu...

hampir2 je lesap 3 ribu

the niza said...

nelyLeyana: tau takpe. mula2 sruh byr dulu seribu, tp i ckp dgn bro xpyh dulu. hdup jgn kabut sgt. hehe. klau tak sah2 seribu lesapp

Faizul said...

ni yang buatkan aku tak sabar nak kahwin. tolong carikan calon.

the niza said...

faizul, halamakk! ni belog. bukan tempat cari jodoh. hehe

miss asnida hani said...

eh niza.. cantik header.. buat kan... hahahahahhahah~

the niza said...

as, aku grab je kat google. pastu add text. senanggg. haha

Anonymous said...

The new storyline of a multi-part adventure starts at the end of the volume and it looks to be really interesting. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry handbags[/url] Depending on species, scallops are from three to eight inches (7.5 to 20 cm) wide. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose outlet[/url] Afyntiqqq
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora store[/url] Hfcsxrelb [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose outlet[/url] zwrppyewk