December 15, 2010

cuti oh cuti

assalamualaikum (:


bangun. mandi. makan. tv. tv. baring. tidur. bangun. tv. mandi. makan. tv. tv. tv. tidur. makan. makan.zzzz


agak-agak bosan tak? NO beb! this is so funnnn! (fun lah sangat). nak keluar malas. maklum lah, poket kosong. ada offer kerja tapi emak tak kasi. suruh duduk rumah tanam lemak. gembira bukan?


ok. mari cerita pasal cerita best cuti ni. 




# Ninja boy


ohh. sungguh seronok kalau kadang-kadang tengok cartoon. macam release tension. tambahan pula cerita ni macam-macam. saya paling suka sin bei. yang tengah. sila lah jengah dekat 611-astro ceria. 


oh, tak lupa. ada watak hemo-hemo. hemo-hemo pandai buat tea tau! tugas dia ketuk loceng dekat ninja school. hehe.
hemo hemo




# hantu kak limah balik rumah
best siot cite ni. hahahaha. kalau korang jenis ketawa yang kuat nak rak, memang patut gigit kain kuat-kuat. HAHAHA. sumpah kelakar. part yang paling saya suka time perjumpaan JKKKKKK Kg Pisang, ada sorang brader bulat-bulat ni kene pegang dengan kak limah. semua orang lari tapi dia tak dapat lari sebab dekat kaki dia ada kak limah. memang kelakar gila part tu. sape tak tengok, err tengok lah. tak pun buat-buat lah besabar. mesti nanti ada main dekat astro time raya. hihi. 

# teh tarik kurang manis
picture: google

ini movie yang best jugak lah. saya tertengok cerita ni time petang-petang. jalan cerita dia memang slow je. babak makan makan makan makan. tapi ending nya contains value sangat. lagi satu yang best ada ary malik. watak dia memang comel. ada satu part tu dia kene marah sebab call husband dia 8x sehari. sebab nak tanya abang nak makan ape? lin masak ayam kicap nak tak?tak pun nasi ayam. ke abang nak makan ikan bakar. (lebih kurang camni lah dialog dia) cute sangat.


memang rasa bosan lah pulak duduk rumah. tapi bile piki-pikir, setahun hanya sekali macam ni. so enjoyyyy ^_^ 

p/s: korang buat ape time cuti? share lah. 

5 comments:

she-G said...

tak membadak kah diri membela lemak begitu rupa??hahaha

seme review kata kak limah tu best..kena g tgk ni

the niza said...

kak g, membadak? tak sampai lagi. baru tahap anak lembu. mooo. hehe. best2, g tgk. nti smpi part tu ingt sy tau! haha

Humaira Yahya said...

Tidur makan online tv. Routine wajib masa cuti ! hehe

Btw, tantik kot header belog Niza

farisha said...

Niza, rumah kite tade 611, kite tgk ninja boy last skali time dulu2 kat tv2 T____T huaaaa nk tgk lagi!

the niza said...

myra: huwehh. i ada geng sejati. come on. habiskan masa lapang kitaaa!

sha: kite pulak xd chnl cartoon lain. hahaha. tgk kat utube lah. bestt