June 28, 2011

edisi kahwin lagi

assalamualaikum and hai :)


ingat tak dulu saya pernah post pasal majlis kahwin? and  yes. It is HERE. Now, saya nak sambung some tips yang saya rasa penting juga dalam memastikan your wedding dream going smoothly ;)


and well, cuti ni saya attend my cousin's wedding again. 


# Tarikh Kahwin
Bukan sahaja penting untuk You yang kahwin, tapi saya rasa penting juga untuk people around you yang akan attend majlis you. Buat apa buat majlis wedding of the year tapi kalau saudara-mara dan sahabat handai tak dapat hadir untuk memeriahkan majlis kahwin you kan. Kedatangan mereka bukankah sebagai penyeri sahaja, malahan sebagai the ones yang akan doakan kebahagiaan majlis you hingga ke akhirat kelak?


So, for me. Yes tarikh tu memang best kalau buat time school holiday. Cuba kita fikir jap. Mak Ucu ada 4 anak yang masih sekolah rendah. Mak Ucu rapat sangat dengan kita. Then kita nak sangat Mak Ucu whole family ada dalam majlis kita for 2 days lah. Tapi majlis kita weekend bukan school holidays. And anak Mak Ucu yang first will sit for UPSR and ada extra class pulak time kita kahwin. So dia dapat attend kejap je. So sad bukannn?? Sobsobsobbss


# Goodies bag


Atau beg hadiah untuk tetamu yang datang. Sekarang macam-amacam orang isi dalam goodies bag. Jangan cakaplah, ada time dulu sudu and garfu kecil dalam beg yang bertali. Saya tak faham sungguh dengan maksud hadiah tu. And one day, mak saya cakap sudu and garfu kecil ni untuk makan muffin. OHHHHHH. Baru tahu. Tapi bila dah tau, you dapat muffin, you makan ke guna sudu and garfu tu? Tak bukan.


So, yaa beg tersebut haruslah berisi something yang you rasa kalau diri sendiri dapat, you akan OH, boleh makan. Atau Oh, Best! Tak perlu lah berisi benda yang membazir. Lagi bagus duit tu buat tambah dekat part lain. One thing, boleh je isi souvenir yang bila orang tengok, terus Ini dapat waktu kahwin si A tu. Pun berbaloi gak kan.
Sekian tips yang saya dapat. Ini hanya pandangan persendirian. Bukan pandangan hasil kajian. Terima kasih. Hihihi
she is anis syahira

this is, our dentistberibu-riban jugaklah photo yang diambil. Ala, biasalah orang gigil dok snap guna dslr. 
Pfttt +_+

oh, ye. Have fun. Semester 4 dah masuk. Kelas banyak sampai petang. Terpaksa tido malam sahaja. Night world :)No comments: