September 13, 2009

ramadhan 21,22,23

salam people :)

oleh sebab sekarang kan masuk minggu last puasa and nak raya, tiba-tiba teringat dosa yang penah saya buat kat mak saya. penah tak gaduh ngan mak korang?
______________________________________________

time ni saya baru dajah 4 rasanya. ayah takde kat umah sebab time tu dia kat usm. pastu tinggal lah saya, ibu dan adik saya sorang tu. waktu kejadian malam. area lepas magrib. ada tetamu datang rumah. borak borak ngan ibu. ibu kasi air tea je. (malas.haha) saya duduk kat meja sambil main main pensil. ibu baru belikan lid pensel yang wana wana. ngan penuh tawaduk sy tak la join borak borak kat depan.

orang tu pon blaa. pastu air tu ibu letak atas meja. (malas lagi.haha) konon konon nak bawak g dapur esok la. pastu dia jengah sy yang kat meja tu. dia ingat sy blaja tp sy main. haha. pastu dia mengamuk. sy pun lawan la lagi. pastu belaku la adegan balas cakap balas cakap. oleh kerana dah tak tahan marah, dia amik air teh yg kat cawan tu terus jirus atas kepala. sy pon apa lagi pergi kat telefon call ayah dan mengadu. hahaha. ayah pun suruh pass phone kat ibu. ibu kene marah.

maka 1-0. sy 1...ibu 0.haha.

notakaki:
sangat seronok apabila anda jadi anak tunggal perempuan.hip hip hoooray!:)

4 comments:

Lionel Azry said...

gi mintak maaf ngan mak lekas..tak yah tggu raya...

MAYisabeau said...

ya ALLAH, tenggang..
kompom pagi raye tahun tuh air mata kau macam waterfall mintak maaf kan..

TerubukMasin said...

syurga di bwh telapak kaki ibu..
kihkihkih

niza dan niza. said...

lionel azry: dah mntk maaf dah
may: tak jugak.tahun tu 1st time puasa penuh.aku tnggu duit laa
tm: betuuul!takkan bwh tpk kaki u plak kan??hehe